Print opties:

Eenpansgerecht van Chinese kip

Dit weekend heb ik weer geëxperimenteerd met 2 nieuwe recepten uit mijn grote verzameling. Dit is de eerste die wij afgelopen zaterdag hebben gegeten. Het originele recept komt uit het kookboek Fast, fresh, simple van Donna Hay, maar ik heb er mijn eigen twist aan gegeven. Ook heb ik er wat extra groenten in de vorm van gewokte Chinese kool bij gegeten.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 20 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 40 minuten
Ingrediënten
  • 750 ml kippenbouillon
  • 6 plakje gemberwortel
  • 4 teentje knoflook (gehalveerd)
  • 1 lange groene peper (in ringetjes)
  • 4 kippendijen (ontbeend en gehalveerd)
  • 4 stengeluitjes (in lengteplakjes)
  • 0,5 bosje korianderblaadjes
  • sojasaus (voor erbij)
Instructions
  1. Breng bouillon, gember, knoflook, en groene peper in een diepe koekenpan of wok (met deksel) op hoog vuur aan de kook. Voeg de rijst toe en roer een keer goed, om de rijst goed over de bodem te verdelen.

  2. Voeg als de bouillon weer kookt de kip toe. Doe het deksel op de pan, draai het vuur lag en kook 20 minuten, of tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen en de kip gaar is. Leg er de ui en koriander op en geef er sojasaus bij.

Note

Bron: Fast, Fresh, Simple; Donna Hay

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/nl/recipe/eenpansgerecht-van-chinese-kip/