Print opties:

Conchiglie al pesto fresco

Een gerecht van 24kitchen, wat snel klaar is en niet ingewikkeld is om te maken, dus heerlijk voor een doordeweekse dag. Het recept is vegetarisch, maar wij hadden er lekker een stukje gemarineerde kip bij.

Keuken
Categorie ,
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Ingrediënten
    Pesto
  • 2 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 40 g pijnboompitten
  • 5 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g conchiglie pasta
  • 400 g sperziebonen
Instructions
  1. Pesto

    Pluk de basilicum. Pel en halveer de knoflook. Snijd de Parmezaanse kaas in blokjes. Vijzel de blaadjes basilicum, pijnboompitten, knoflook en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  2. Kook de pasta in een pan met water en zout al dente en giet de pasta af. Rang en halveer de sperziebonen. Blancheer de bonen ca. 6 minuten in water met zout.

  3. Giet de bonen af en snijd ze in kleine stukjes. Meng de sperziebonen door de pesto. Voeg de pasta toe en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.