Print opties:

Broccolipasta met notensaus

Ik heb inmiddels over de laatste jaren al meer dan 6400 recepten verzameld, dus in theorie heb ik voor iedere dag een weer een nieuw recept. Natuurlijk is dat niet praktisch en mijn verzameling zal blijven groeien, want ik blijf nog wekelijks recepten toevoegen als hobby, ter inspiratie en om uit te proberen.

Zo komt dit volgende recept uit het kooktijdschrift koken&genieten uit 2013, maar ik had het nog nooit gemaakt. Recentelijk ben ik op zoek naar wat meer variatie in ons eten, en ook wat minder vlees. Het originele recept is vegetarisch, maar ik had wat Parmaham over dus dat heb ik er een klein beetje bij gedaan.

Het koken van de spaghetti en broccoli is erg simpel. Het maken van de saus is is ook niet erg ingewikkeld, maar Alexander houd niet heel erg van Parmezaanse kaas dus ik was daar erg voorzichtig mee, maar wilde toch voldoende smaak in de saus krijgen. Ik had uiteindelijk meer een pasta dan een saus, maar verdund met het aanhangende water van de spaghetti en de broccoli werd het toch een lekkere saus.

Keuken
Categorie ,
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 35 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Ingrediënten
  • 2 sneetjes witbrood
  • 150 ml melk
  • 50 g walnoten
  • 500 g broccoli
  • 400 g spaghetti
  • 50 g parmezaanse kaas (stuk)
  • 2 teentje knoflook
  • 0,5 bosje oregano (of peterselie)
  • 4-5 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1-2 tl citroensap
  • 8 plakje parmaham
Instructions
  1. Snijd het brood in fijne blokjes. Giet de melk eroverheen en week ca. 10 minuten. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan.

  2. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Voeg ca. 4 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe en gaar hem mee.

  3. Rasp de parmezaanse kaas, houd een beetje achter ter garnering. Pel en snipper de knoflook grof. Was de oregano, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pureer de oregano met de parmezaanse kaas, het geweekte brood, de noten en de olie. Scheur de Parmaham in grove stukken.

  4. Breng de notensaus op smaak met peper en citroensap. Giet de pasta en broccoli af, laat ze uitlekken en doe terug in de pan. Voeg de notensaus toe en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Serveer direct en garneer met de parmaham en de parmezaanse kaas.

Note

Bron en inspiratie: Koken&Genieten, februari 2013

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/nl/recipe/broccolipasta-met-notensaus/