Print opties:

Bolognese-bladerdeeghapjes

Voor een feestje maak ik graag hapjes, om wat anders te kunnen presenteren als standaard chips en nootjes. Deze hapjes zijn wel wat aan de grote kant, maar de smaak en ontvangst bij de gasten was er niet minder om.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Kooktijd: 40 minuten Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties 10
Ingrediënten
  • 10 plakje bladerdeeg
  • 1 teentje knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 150 g cherrytomaten
  • 1 el olie
  • 500 g half-om-half gehakt
  • zout en peper
  • 1-2 tl gedroogde oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 1 eidooier
  • 2 el melk
  • oregano (om te bestrooien)
Instructions
  1. Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar en laat ze ontdooien. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Was de tomaten en halveer ze.

  2. Verhit de olie en bak er het gehakt rul in. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Bak de knoflook en de lente-ui kort mee. Roer de tomatenpuree en de gezeefde tomaten erdoorheen, breng aan de kook ca. 3 minuten op laag vuur. Roer de tomaat erdoorheen en laat afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor (175-200 graden). Leg het bladerdeeg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel de bolognesesaus in het midden van elk plakje en bestrooi met de kaas. Vouw de deeghoekjes naar binnen. Kluts de eidooier met de melk en bestrijk de deegranden ermee.

  4. Bak de bladerdeeghapjes ca. 20 minuten na elkaar in de oven. Neem uit de oven. Bestrooi met oregano en serveer direct.

Note

Bron: koken&genieten, april 2014

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/nl/recipe/bolognese-bladerdeeghapjes/