Print opties:

Aardappelrisotto met verse cantharellen

Ik ben echt een liefhebber van risotto, maar het eten van veel rijst bevat veel koolhydraten, en daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Daarbij kwam ik dit gerecht voor aardappelrisotto tegen in het kookblad koken&genieten van juli 2012. Dit heb ik geprobeerd, en ik moet zeggen dat het erg goed smaakte.

Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 125 g cantharellen
  • 1 bosje lente-ui
  • 600 g vastkokende aardappels
  • 1-2 el olie
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • zout en peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 30 g rucola
  • 40 g geraspte Parmezaan
Instructions
  1. Maak de cantharellen schoon en halveer eventueel grote cantharellen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm groot.

  2. Verhit de olie in een ruime lage pan. Bak het spek knapperig. Voeg de cantharellen toe en bak ze 1-2 minuten mee. Roer de lente-uitjes en de aardappels erdoorheen. Breng op smaak met peper.

  3. Voeg de wijn en 300 ml water toe, breng aan de kook en roer het bouillonblokje erdoorheen. Laat ca. 10 minuten afgedekt koken op laag vuur. Maak de rucola schoon en trek de blaadjes eventueel wat kleiner.

  4. Smelt de helft van de Parmezaan in de aardappelrisotto. Breng op smaak met zout en peper en meng de rucola erdoorheen. Bestrooi met de overige Parmezaan.