Gourmet biefburger

Vandaag lekker zin in iets wat simpel was om klaar te maken, en toch veel smaak geeft. Ik kwam op dit recept van Donna Hay, voor zelf gemaakte hamburgers,

Rookworst met champignonsaus en pasta

Vandaag weer een nieuw recept uitgeprobeerd. Dit recept heb ik gelezen in een kooktijdschrift (koken&genieten, januari 2013) en intrigeerde me. Alle ingrediënten leken me lekker, maar ik kon me bij de combinatie kon ik me niets voorstellen. Vanavond heb ik dat dus uitgeprobeerd, en ik moet zeggen dat het even wennen was om eigenlijk vooral …

Aardappelrisotto met verse cantharellen

Ik ben echt een liefhebber van risotto, maar het eten van veel rijst bevat veel koolhydraten, en daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Daarbij kwam ik dit gerecht voor aardappelrisotto tegen in het kookblad koken&genieten van juli 2012. Dit heb ik geprobeerd, en ik moet zeggen dat het erg goed smaakte.

Gebakken aardappels

Zelf lust ik niet heel erg graag gekookte aardappels. Daarom ben ik altijd op zoek naar recepten waarbij aardappels op een andere manier worden klaargemaakt. Dit recept zag ik op 24kitchen voorbij komen. Deze manier van gebakken aardappels is verschrikkelijk lekker en makkelijk te maken met behulp van de magnetron. Je kunt de aardappels schillen, …

Churros

Afgelopen zomer op de kermis in Uden heb ik kennis gemaakt met Churros. Het leek daar een beetje op zoete frietjes met kaneelsuiker. Ik vond ze heerlijk, en nam me voor om het een keer zelf te maken. Toen ik eenmaal aan het voorbereiden was wat voor lekkers ik allemaal tijdens oudjaar zou maken, waren …

Pasta bolognese

Al een lange tijd wilde ik zelf proberen om een lekkere bolognesesaus te maken. Ik heb diverse recepten gevonden en als eerste heb ik deze (uit het kooktijdschrift koken&genieten van maart 2012) gemaakt. Ik heb wel wat aanpassingen gemaakt. Ten eerste heb ik in plaats van het lamsgehakt, rundergehakt gebruikt omdat dit beter verkrijgbaar is. …

Kipspies teriyaki

Wederom een gerechtje wat ik met kerst gemaakt heb. Dit keer spiesjes van kip in een lekkere teriyaki-marinade. Heel simpel om te maken, en goed van te voren klaar te maken en laten marineren, en alleen even grillen op het moment zelf. Het recept komt uit het kooktijdschrift koken&genieten van juni 2012.

Albondigas

Mijn laptop is weer gerepareerd, dus ik kan de komende tijd weer verder met het plaatsen van recepten. Onder andere natuurlijk de heerlijke dingen die ik gemaakt heb met kerst. Dit eerste recept heb ik nu al verschillende keren gemaakt. Op een verjaardag, met kerst en met oud en nieuw. Het is een snack die …

Knapperige vis met tomatentagliatelle

Gisteravond heb ik een lekker recept gemaakt met vis en pasta. Het maakte de vis heerlijk, en de pasta paste er erg goed bij. Ook voor dit recept geld dat het niet heel veel tijd kost om te maken. Het recept komt uit de Koken&Genieten special Pasta Toppers 2

Plaatpannenkoek bolognese

Gisteren een heerlijk gerecht gemaakt uit het kookblad Koken&Genieten van Juni 2012. Geïnspireerd op de hartige pannenkoeken die we laatst op hebben bij een pannenkoekenhuis. Ik dacht dat kan ik thuis ook maken. Het smaakte heerlijk en is een aanrader als je van bolognese houdt, maar toch een keer iets anders wilt als pasta. En …

nl_NLNederlands