Vandaag weer eens lekker bezig geweest. Ik heb zelf tortellini gemaakt. Daarvoor heb ik inspiratie gebruikt uit de kookworkshop die ik recentelijk gevolgd heb, maar ook van recepten uit een kooktijdschrift en uit het kookboek van Donna Hay. Het resultaat was het volgende

Zelfgemaakte tortellini met gekookte kip, citroen en basilicum

Difficulty Advanced Preparation 20 minutes Cooking time 30 minutes Wachttijd 30 minutes Total time 1 hr 20 minutes
Servings 4

Ingredients

Pasta deeg

Tortellini vulling

Over pasta

Instructions

  1. Meng alle ingrediƫnten voor het deeg, kneed het vervolgens tot een soepel deeg. Voeg waar nodig extra bloem (als het deeg te nat is) of extra ei/olijfolie (als het deeg te droog is) toe. Nadat het een mooi glad deeg is geworden, even laten rusten in de koelkast.

  2. Pel ondertussen voor de gehaktvulling de ui en de knoflook. Hak de ui fijn en snipper de knoflook, Kneed het ui en de knoflook samen met de melk en het paneermeel door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Rol het deeg met behulp van een pasta machine of met een deegroller op een beetje bloem dun uit. Steek met een ronde steekvorm (of iets anders ronds) rondjes uit het deeg. Leg aan een kant van de cirkel een kleine hoeveelheid (ongeveer 1tl, maar afhankelijk van de grote van de cirkels) van de vulling. Laat de randen vrij, bestrijk deze met het losgeklopte ei en vorm halve cirkels, druk stevig aan, eventueel met behulp van een vork. Breng de uiteinden van de halve cirkel naar elkaar en druk stevig aan, met eventueel nog een beetje ei.
    Kook de tortellini portiegewijs in ruim kokend water met een beetje zout, totdat de vulling en de pasta gaar zijn.

  4. Kook de kipfilets in ruim kokend water met wat zout gaar (ca. 20 minuten), en snijd de kip in reepjes. Meng het citroensap en olijfolie in een kom. Roer de dressing met de basilicum zout en peper samen met de kipfilet door de pasta en schud goed om. Geef er Parmezaanse kaas en een plakje citroen bij.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish