Afgelopen week was ik op zoek naar een gerecht dat ik voor mezelf zou klaarmaken. Mijn mannen zouden wat anders eten, en dus had ik helemaal vrije keus. Dan ga ik op zoek naar ingrediënten die zij niet lusten en dan kies ik iets lekkers uit. Dit keer had ik zin in iets met champignons, en kwam ik uit op deze ovenschotel.

Ondanks een hele drukke dag op het werk ging ik toch aan de slag met mijn ovenschotel. Normaal ben ik niet zo van de roomsauzen en toen ik de saus maakte, twijfelde ik eerlijk gezegd wel of dit een succes zou worden. Toen ik echter de saus proefde smaakte die prima. Dus alles in de oven en lekker eten. Het smaakte inderdaad prima, het viel alleen vrij zwaar, zelfs ik kreeg mijn gemaakte portie niet op. Ik zal het zeker nog een keer maken, maar dan in verhouding toch wat minder room om het wat minder zwaar te maken.

Tortellini met tijm uit de oven

Difficulty Beginner Preparation 20 minutes Cooking time 20 minutes Total time 40 minutes
Servings 4

Ingrediënten

Instructies

  1. Kook de pasta in water met een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort en laat uitlekken.

  2. Pel en snipper de uien. Was de tijm en hak de blaadjes fijn. Pel de knoflook en hak hem fijn. Maak de champignons schoon en halveer ze. Verhit de olie in een pan. Bak er de ui, de knoflook, de champignons en de tijm al roerend ca. 5 minuten in. Roer de tomatenpuree erdoorheen. Bestrooi met de bloem en bak kort. Voeg 125 ml water, de tomaten en de slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en suiker. Snijd de ham in reepjes en roer door de saus.

  3. Verarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pasta en de saus in een ovenschaal. Rasp de kaas eroverheen. Bak ca. 20 minuten in de oven.

Note

Source:  koken&genieten, oktober 2020

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish