Print Options:

Tomatensoep

Vaak gemaakt, het recept tomatensoep wat ik van mijn ouders heb meegekregen. Het is een heerlijke lichte soep, waar je naar eigen behoefte nog allerlei zaken aan kunt toevoegen (balletjes, vermicelli), maar ook zo al heel erg lekker.

Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 1 hr Totale tijd: 1 hr 30 mins
Porties 8
Ingredients
  • 1 onion
  • 1 winterwortel
  • 1 bosje selderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 kg tomatoes
  • 1 kruidenbuiltje (voor tomatensoep)
  • 3 bouillonblokjes
Instructions
  1. Zet 1,5 liter water met tomaten, gesneden wortel, laurierblad, gesneden ui, bouillonblokjes en eventueel kruidenbuiltje op en laat alles in ca. 1 uur gaar koken. Draai alles behalve laurierblaadjes en kruidenbuiltje door een pureerzeef. Voeg de fijngesneden selderij toe (en eventuele balletjes en vermicelli). Kook nog 10 minuten.