Print Options:

Spaanse traybake

Tijdenlang heb ik gewacht met echt gerechten maken in de oven. Een ovenschotel met saus etc. dat ging wel in mijn oude kleine ding, maar echt 'roosteren' ging niet echt.
Nu heb ik een echte volledige oven, en vond ik het tijd om snel ook dit eens te proberen. Het is geïnspireerd op en recept dat ik heb gelezen in het kookboek Rudolph kookt 2 van Rudolph van Veen.
Het recept is niet moeilijk te maken, alleen wat snijden, alles op de bakplaat en bakken in de oven. 

En ben ik tevreden met mijn nieuwe oven? Nou en of, het hele gerecht was goed en regelmatig doorbakken, lekker knapperige chorizo en ook de kip had een licht knapperige huid gekregen.
Het was echt een groot succes en dit ga ik zeker vaker maken.

Methode
Categorie ,
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 15 mins Kooktijd: 40 mins Totale tijd: 55 mins
Porties 4
Ingredients
  • 125 g chorizo
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 4 takje rozemarijn
  • 800 g Roseval aardappels
  • 400 g kippenvleugels
  • olive oil
  • zout en versgemalen peper
  • 1 groene paprika
Instructions
  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de chorizo in plakjes. Pel en snijd de uien in ringen. Snijd de citroen in plakjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Snijd de aardappels in wedges.

  2. Meng alle gesneden ingrediënten met de kippenvleugels, een scheut olijfolie en peper en zout. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier en bak het ca. 30 minuten in de oven.

  3. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en strooi over het gerecht, en bak nog 10 minuten verder in de oven.