Print Options:

Slow cooker runder ragu

Vandaag kwam er wat familie op bezoek. Dan ga ik altijd op zoek naar iets lekkers om met z'n allen te kunnen eten, maar waarmee ik toch niet een hele tijd in de keuken sta als mijn familie er is. Sinds afgelopen winter heb ik daar een ideaal hulpmiddel voor, namelijk mijn slowcooker. Nu heb ik vanmorgen het hele gerecht klaargemaakt voor iedereen er was, en hoefde ik rond etenstijd alleen nog de pasta te koken.

Als er een grote groep mensen komt eten, probeer ik ook niet te moeilijk te doen qua smaken. Dus kies ik voor een 'veilig' gerecht waarvan ik weet dat eigenlijk de meeste mensen dat wel lusten. In dit geval dus echt super veilig met een pasta gerecht met een rundvlees tomatensaus waarvoor ik het recept gevonden heb op slowcookingperfected.
Het was echt heerlijk, en de hele familie heeft er ontzettend van genoten.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 10 hrs Totale tijd: 10 hrs 30 mins
Porties 8
Ingredients
  • 1 kg braising beef
  • 1 onion (gesnipperd)
  • 2 teentje garlic finely chopped
  • 2 wortels finely chopped
  • 2 stengel bleekselderij finely chopped
  • 1 tl sugar
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 125 ml red wine
  • 3 el tomato paste
  • 800 g tomatenblokjes (blik)
  • 125 ml beef stock
  • 500 g pappardelle pasta
Instructions
  1. Wrijf het vlees in met zout en peper. Braad het vlees aan in een koekenpan, tot het rondom bruin is. Neem uit de pan. Blus de pan af met de rode wijn en schenk in de slowcooker.

  2. Voeg ook het vlees, de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, suiker, venkelzaad, tijm, laurierblaadjes, tomatenpuree, tomatenblokjes en de runderbouillon toe aan de slow cooker. Kook 10 uur op lage temperatuur.

  3. Haal het vlees uit de slowcooker en haal uit elkaar met 2 vorken. Voeg het vlees weer toe aan de slowcooker en kook 15 minuten verder op hoge temperatuur. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Serveer samen met gekookte pappardelle en bijvoorbeeld geraspte Parmezaanse kaas.