Print Options:

Scaloppine alla pizzaiola

Dit gerecht zag mijn man voorbij komen op 24kitchen en leek hem erg lekker. Hij heeft het toen eerst een keer voor mij gemaakt, en het smaakte uitstekend.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 15 mins Kooktijd: 30 mins Totale tijd: 45 mins
Porties 4
Ingredients
  • 4 teentje garlic
  • 1 bosje basil
  • 200 g tomatoes
  • olive oil
  • 2 tl oregano
  • salt and pepper
  • oil
  • 4 varkensschnitzel (à ca. 100 gr)
  • 2 mozzarella
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snijd de knoflook. Pluk de basilicum en snijd de tomaten in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de basilicum, tomaten en de helft van de oregano toe. Kook ca. 15 minuten op laag vuur, breng op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.

  2. Verhit zonnebloemolie in een braadpan en bak de schnitzels in ca. 5 minuten om en om goudbruin. Verdeel de helft van de tomatensaus over de ovenschaal en leg de schnitzels erop. Snijd de mozzarella in plakjes en bedek het vlees ermee. Schenk de rest van de tomatensaus erover en strooi de resterende oregano erover. Breng op smaak met peper en bak ca. 15 minuten in de oven.