Print Options:

Romige lamscurry met spinazie en cashewnoten

Ik ben recentelijk zeer geïnteresseerd geraakt in het maken van curry's.
Een paar jaar geleden bij een kerk bijeenkomst had een van de vrouwen uit India een geweldige, maar super hete curry gemaakt. Toen heb ik zelf eens iets geprobeerd en dat vond ik echt niet lekker. 

Door onze reis naar Vietnam en een keer een gerecht uit een HelloFresh box was mijn interesse toch weer gewekt om het nog een keer te proberen, en dit keer met heel wat meer succes. 
Dit recept voor milde lamscurry vond ik in Foodies van augustus 2019.
Laten we zeggen dat ik inmiddels in mijn curry-periode zit :), dus er komen nog wat meer curry recepten voorbij de komende tijd.

Daarnaast wilde ik ook een keer iets proberen met lamsvlees om te ervaren wat de verschillen zouden zijn met bijvoorbeeld rundvlees, wat ik veel vaker gebruik in stoofgerechten.
Ik moet zeggen dat het ons ontzettend lekker smaakte (gelukkig), en dat ook het lamsvlees goed is bevallen, dus ook daar kan ik meer mee gaan experimenteren.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Intermediate
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 1 hr Totale tijd: 1 hr 30 mins
Porties 4
Ingredients
  • 50 g cashew nuts
  • oil
  • 1 tl geel mosterdzaad
  • 1 tl cumin seeds
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 groene pepers finely chopped
  • salt and pepper
  • 2 el geraspte gember
  • 2 teentje garlic (fijngehakt)
  • 1 snufje dried chili flakes
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 500 g lamsbout (in blokjes)
  • 400 ml coconut milk
  • 200 ml chicken stock
  • 150 g spinazie (gesneden)
  • rijst en naan (to serve)
Instructions
  1. Doe de cashewnoten in een kom en schenk er gekookt water overheen. Verhit 1 el olie in een pan, voeg het mosterdzaad en het komijnzaad toe en bak tot de zaden poffen. Voeg de ui, de groene peper en een snufje zout toe en bak glazig. Voeg de gember, de knoflook, de chilivlokken, het komijnzaad, het korianderzaad en de kurkuma toe en bak kort. Voeg het lamsvlees toe en bak al roerend rondom bruin.

  2. Giet de cashewnoten af en pureer met de kokosmelk fijn. Voeg de puree toe aan het lam en schenk de bouillon erbij. Dek af en kook 1 uur op laag vuur tot het lamsvlees mals is. Voeg de spinazie toe en laat zonder deksel 10 minuten slinken. Serveer met rijst en naan.