Vorige week heb ik voor het eerst een rijstevlaai gemaakt. Hij was goed gelukt, en zelfs visite van Limburgers vonden het lekker. Het recept is samengesteld uit 3-4 recepten die ik online had gevonden.

Rijstevlaai

Difficulty Average Preparation 15 minutes Cooking time 1 hr Wachttijd 30 minutes Total time 1 hr 45 minutes
Servings 12

Ingredients

Deeg

Vulling

Instructions

  1. Meng de ingrediƫnten voor het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rijzen in een afgedekte kom. Rol het deeg uit en bekleed een vlaaivorm van 30 cm doorsnede met het deeg. Prik gaatjes in de bodem.

  2. Breng voor de vulling de rijst, melk, slagroom, merg van het vanillestokje, het vanillestokje zelf, kaneelstokje zout, en suiker al roerend aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken op laag vuur. Laat de vulling iets afkoelen. Klop de eieren op tot ze bijna wit zijn. Spatel de eieren voorzichtig door de vulling.

  3. Verwarm de oven op 175 graden. Doe de vulling in de vorm en bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish