Print Options:

Pizzarolletjes met gehakt

Naast iedere avond een diner klaarmaken en af en toe wat lekker zoets bakken als ik visite krijg, wil ik ook wel eens iets maken als hartige snack voor wat later op de avond als er visite is, of als onderdeel van een dinerbuffet voor grotere groepen. Het volgende recept heb ik op die manier een aantal keer klaargemaakt, en valt altijd in de smaak. Het recept komt uit het kooktijdschrift koken&genieten van mei 2011.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 30 mins Totale tijd: 1 hr
Porties 12
Ingredients
  • 1 onion
  • 400 g beef mince
  • 1 el oil
  • salt and pepper
  • paprikapoeder
  • 1 el tomato paste
  • 425 g tomatoes (blik)
  • 2 takje majoraan (of 1 tl gedroogde marjoraan)
  • 400 g vers pizzadeeg
Instructions
  1. Pel en snipper de ui. Rul het gehakt eventueel in 1 el olie. Bak de ui mee. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak hem even mee. Voeg de tomaten uit blik met het sap toe, maak ze fijn en laat het geheel ca. 5 minuten inkoken.

  2. Was de majoraan. Pluk de blaadjes van de takjes hak ze fijn en roer ze door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en laat een beetje afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor (175-200 graden). Rol het deeg uit en haal het van het papier. Verdeel het gehaktmengsel over het deeg en laat hierbij 1.5 cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met water. Rol het deeg vanaf de korte kant op. Druk het einde aan. Snijd de rol in 12 plakken. Leg de plakken op een bakblik met bakpapier. Druk ze een beetje plat.

  4. Bak de pizzarolletjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten. Lekker met gemengde salade.