Al een tijdje ben ik op zoek naar een recept voor een pasta gerecht met een pesto saus. Ik heb wat recepten geprobeerd en ook zelf wat geprobeerd samen te stellen, maar altijd was er wel iets dat niet klopte aan het gerecht in de verhoudingen of de dikte van de saus. Afgelopen week heb ik weer een recept geprobeerd en dit keer was het raak, dit is precies wat ik zocht! Helemaal de goede smaak van pesto en de goede dikte van de saus. Met dank aan leukerecepten voor het recept dat ik als inspiratie heb gebruikt.

Pasta pesto met kip

Difficulty Beginner Cooking time 30 minutes Total time 30 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de kippendij in blokjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan. Bak de kippendijblokjes in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de ui toe en fruit kort mee. Voeg de pesto en de kookroom toe en roer goed door tot een gelijkmatige saus. Breng op smaak met zout en peper. Laat de pestosaus een paar minuten koken.

  3. Voeg vervolgens de gekookte pasta en de cherrytomaatjes toe, schep goed door en verwarm een minuutje mee. Verdeel over alle borden een handje rucola. Schep de pasta pesto over de rucola en garneer met de pijnboompitjes.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish