Print Options:

Pasta gamberetti, zucchine e zafferano

Daar zijn we weer een keer met een recept. Ik heb lange tijd veel gekookt wat niet zo nieuwswaardig was, maar nu begin ik ook weer nieuwe dingen te ontdekken in de keuken, en ook weer heerlijke dingen klaar te maken. Dus de komende tijd hopelijk weer wat meer foto's en recepten :).

Als eerste een gerecht wat ik deze week voor mezelf heb klaargemaakt. Een simpel pasta gerecht vol met smaak. Vaak ben ik niet zo fan van roomsauzen, maar deze was echt overheerlijk. Het is wel lekker om er nog wat groenten bij te eten. Zelf had ik de rest van de courgette die ik over had uit het gerecht gebakken en met een beetje dressing aangemaakt.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Kooktijd: 30 mins Totale tijd: 30 mins
Porties 4
Ingredients
  • 400 g linguine
  • 1 sjalot
  • 2 teentje garlic
  • olive oil
  • 300 g garnalen
  • 1 snufje saffraan
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml visbouillon
  • 1 zucchini
  • 200 ml kookroom
Instructions
  1. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de garnalen toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de saffraan en de witte wijn toe en laat de wijn even inkoken. Blus af met de bouillon. Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe aan de garnalen. Bewaar de rest voor de garnering. Snijd de courgette in in ronde plakken en voeg deze toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat ca. 5 minuten koken. Voeg de room toe. Laat ca. 10 minuten pruttelen.

  2. Meng de saus met de linguine. Schep in een grote schaal en zet op tafel. Bestrooi het geheel met de resterende peterselie.