Print Options:

Ovenpasta met gehakt

Ik las dit recept in een kooktijdschrift en wilde het gelijk uitproberen. Het duurde uiteindelijk toch nog even, maar het was het wachten waard. Het smaakte net zo goed als dat ik dacht de eerste keer dat ik het recept zag.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 15 mins Totale tijd: 45 mins
Porties 4
Ingredients
  • 1 el oil
  • 400 g beef mince
  • 1 onion
  • 30 g hamblokjes
  • 1 tl gedroogde majoraan
  • salt and pepper
  • 0,5 vegetable stock cube
  • 600 g verse tagliatelle
  • 3 el geraspte Parmezaan
  • 100 ml slagroom
  • 2 el gebakken uitjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor (200-225 graden). Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en rul het gehakt.

  2. Pel en snipper de ui. Voeg de ui, de hamblokjes en de majoraan toe aan het gehakt en bak kort mee. Breng krachtig op smaak met zout en peper.

  3. Voeg 300 ml water toe, roer het groentebouillonblokje erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Verdeel de tagliatelle en de gehaktsaus over een ovenschaal.

  4. Bestrooi de pasta met de Parmezaan en giet de slagroom erover. Bestrooi met de gebakken uitjes. Bak de schotel in de oven in ca. 15 minuten goudbruin.