Na een lockdown en allerlei beperkende maatregelen op het aantal bezoekers dat we thuis mochten ontvangen, hadden we gisteren eindelijk weer eens vrienden op bezoek. Toen ik ons zoontje van 5 vroeg wat hij dan wilde eten, was zijn eerste antwoord ‘koekjes’. Natuurlijk hebben we dat niet als avond eten op, maar ik heb wel lekker met hem deze koekjes voor de visite gebakken.

De koekjes zijn echt heel simpel om te maken en het is dan ook superleuk om dat met een kind erbij te doen. Lekker het deeg kneden. en vervolgens koekjes plat maken en versieren met de M&M’s. De koekjes zijn dan niet helemaal gelijkvormig, en ook de versiering is ongelijkmatig, maar het was superleuk om samen te doen.

M&M chocolate chip koeken

Difficulty Beginner Preparation 30 minutes Cooking time 12 minutes Wachttijd 1 hr Total time 1 hr 42 minutes
Servings 16

Ingredients

Instructions

  1. Doe de roomboter en suiker in een kom en mix in een paar minuten romig. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot je ze niet meer ziet. Voeg dan de bloem, zout en baksoda toe en kneed met de mixer tot een stevig koekdeeg. Doe de M&M's erbij en kneed deze goed door het deeg. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.

  2. Verwarm na het koelen de oven vast voor tot 170 graden. Verdeel het deeg in 16 stukjes. Draai balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in de balletjes nog wat extra M&M's.

  3. Bak de koeken in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koeken een paar minuten afkoelen op de bakplaat, daarna kun je ze op een rooster leggen om helemaal af te koelen.

Note

Source: koken&genieten, augustus 2020

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish