Print Options:

Merluzzo al sugo di pomodore

Een heerlijk gerecht met vis, wat niet heel moeilijk is om klaar te maken. De smaak is echt heerlijk. Lekker bij zowel brood als pasta, met een frisse groene salade. Het recept komt van 24kitchen.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Kooktijd: 40 mins Totale tijd: 40 mins
Porties 4
Ingredients
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 50 g flour
  • 4 teentje garlic
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 bosje parsley
  • 200 g gepelde tomaten in blokjes (ik gebruik zelf altijd meer voor wat meer saus)
  • 1 tl oregano
  • salt and pepper
Instructions
  1. Snijd de kabeljauw in 4 stukken en haal ze een voor een door de bloem. Pel en hak de knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook aan. Pluk en hak de peterselie en voeg dit samen met de tomaten en de oregano toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het 5 minuten pruttelen en roer af en toe.

  2. Leg vervolgens de kabeljauw in de pan en laat 20 minuten koken in de saus. Keer de kabeljauw niet. Verdeel de kabeljauw over 4 borden.