Print Options:

Kipfilet met spek uit de oven

Gisteren heb ik weer lekker een nieuw recept uitgeprobeerd, en het smaakte echt fantastisch lekker. Het recept komt volgens mij uit een kookblad.

Methode
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 25 mins Totale tijd: 55 mins
Ingredients
  • 2 onions
  • 500 g champignons
  • 4 kipfilets (ca. 175 gr per stuk)
  • 8 plakje ontbijtspek
  • 3-4 el olive oil (plus a little extra)
  • salt and pepper
  • 2 el flour
  • 200 ml slagroom
  • 1 chicken stock cube
  • paprikapoeder
  • 75-100 g belegen kaas
  • 0,5 bosje parsley
Instructions
  1. Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Dep eventueel de kipfilets droog. Wikkel om elke kipfilet 2 plakken ontbijtspek. Verhit 1 el olie in een pan. Bak de kip rondom op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en neem de kipfilets uit de pan.

  2. Verhit 2-3 el olie in het bakvet. Bak de champignons al roerend. Fruit de ui kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Roer 400 ml water, de slagroom en het kippenbouillonblokje erdoorheen. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de oven voor op 175-200 graden.

  3. Verdeel de kip met de champignon roomsaus over een ingevette ovenschaal. Rasp de kaas en strooi hem er overheen. Bak de schotel in 20-25 minuten goudbruin in de oven. Was de peterselie en hak hem grof. Bestrooi de ovenschotel met de peterselie. Lekker met gekookte aardappels.