Een gerecht wat ik al regelmatig gemaakt heb, maar laatst eindelijk een foto van heb gemaakt. In het originele recept uit een kookblad gaan er ook paprika’s mee in de schotel. Aangezien Alexander die niet lust, heb ik die uit het recept weggelaten en maak ik er vaak andere groenten bij (zoals op de foto met broccoli).

Kip uit de oven met gebakken aardappelen

Difficulty Beginner Preparation 30 minutes Cooking time 1 hr Total time 1 hr 30 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verdeel de uien over een braadslee. Dep eventueel de kipdrumsticks en de kipfilet droog. Leg alle stukken kip op de uien in de braadslee.

  2. Verwarm de oven voor (175-200 graden). Roer 1-2 el olie en het paprikapoeder door elkaar. Bestrijk de kip en breng hem op smaak met zout en een beetje peper. Los het bouillonblokje op in 200 ml warm water. Giet de slagroom, de melk en de bouillon in de braadslee. bak het geheel ca. 1 uur in de oven.

  3. Was de aardappels grondig. Dep ze droog en snijd ze in parten. Verhit 2-3 el olie in een grote pan (met deksel). Bak de aardappels afgedekt ca. 15 minuten op laag vuur en keer ze daarbij tussendoor om. Bak ze nog 5 minuten verder zonder deksel op de pan.

  4. Was de peterselie en hak hem, op een beetje voor de garnering na, fijn. Snijd de kipfilet in plakken en bestrooi de kip met de peterselie en dien hem op met de romige uienjus. Serveer met de gebakken aardappelen.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish