Een overheerlijk Oosters receptje met kip. Het is een lekker gerechtje met afwisselende smaken, een heerlijk frisse rijst, knapperige groenten en zoetige zachte kip. In plaats van de in het recept genoemde kipbraadsticks had ikzelf kipdrumsticks. Deze moeten iets langer (in totaal 15 minuten) koken.

Ketjapkip

Difficulty Beginner Cooking time 30 minutes Total time 30 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Kneus de serehstengel. Kook de rijst met de serehstengel volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder de serehstengel.

  2. Dep de kipbraadsticks droog met keukenpapier. Bestrooi de kipbraadsticks met Chinees 5-kruidenpoeder en een beetje zout. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kipbraadsticks om en om in ca. 4 minuten goudbruin. Schenk de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en het water erbij, breng aan de kook en laat de kipbraadsticks ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.

  3. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in repen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paksoi toe en bak in ca. 3 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

  4. Verdeel de rijst over borden en schep de paksoi en de kipbraadsticks erop. Lepel de saus royaal over het gerecht.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish