Ik hou er echt van om halve dagen in de keuken te staan om de meest heerlijke gerechten te maken en ook alles zelf te maken. Echter daar heb ik natuurlijk niet alle dagen van de week tijd voor. Natuurlijk hebben we iedere week drie HelloFresh gerechten op het menu staan, maar daarnaast is het ook handig om wat andere snelle gerechten in mijn repertoire te hebben. Op een dag als vandaag dat het eten ergens tussen het werk, de zorg voor Thomas en het vaste avondritueel moet worden gepropt is het fijn als je in iets meer dan een kwartier tot 20 minuten klaar kunt zijn.

Dit recept ken ik al heel lang, en heb ik in het verleden, toen ik nog een echte workaholic was zeer regelmatig gemaakt. De laatste jaren was ik het een beetje vergeten, maar toen ik het schema voor vandaag zag vond ik het echt tijd om dit gerecht weer eens af te stoffen en uit de kast te halen.

Ondanks de snelheid waarmee dit wokgerecht op tafel staat zit er ontzettend veel smaak aan, en je kunt met de sojasaus en gedroogde chilipeper zelf de smak aanpassen naar je eigen wensen.

Kerrienoedels met ananas

Difficulty Beginner Cooking time 20 minutes Total time 20 minutes
Servings 2

Ingredients

Instructions

  1. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel eventueel koud af en laat uitlekken.

  2. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de hamblokjes kort aan in de hete olie. Voeg de spitskool, de wortel en de kerrie poeder toe en roerbak een paar minuten tot de kool zacht word en begint te slinken. Voeg de ketjap en de ananasstukjes, inclusief optioneel wat van de siroop, toe. Breng aan de kook en kook kort verder.

  3. Voeg de noedels toe aan de wok. Meng alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met een beetje sojasaus en/of gemalen chilipeper. 

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish