Print Options:

Kaneeltjes

Afgelopen weekend ben ik weer flink aan het koken geslagen. Veel dingen zitten in de diepvries en komen later terug, maar ik heb ook de volgende koekjes gebakken:

Methode
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 15 mins Wachttijd: 30 mins Totale tijd: 1 hr 15 mins
Porties 16
Ingredients
  • 1 vanillestokje
  • 240 g flour
  • 160 g sugar (+ 1,5 el)
  • 1 egg
  • 1 tl baking powder
  • 1 snufje salt
  • 1 el cinnamon powder (+ 1 snufje)
  • 60 g butter (zacht)
Instructions
  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin 160 gr suiker, vanillemerg, ei, bakpoeder, zout, een mespuntje kaneel en boter met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.

  2. Druk het deeg plat, verpak het deeg in plasticfolie en laat het ca. 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol een pil van het deeg, verdeel het deeg in stukjes van dezelfde grootte (ca. 16) en rol balletjes van het deeg.

  3. Meng 1,5 el suiker met 1 el kaneelpoeder. Rol de balletjes door de kaneelsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met ca. 2 centimeter ertussen en druk ze een klein beetje plat. Bak de kaneeltjes in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.