Afgelopen weekend ben ik weer flink aan het koken geslagen. Veel dingen zitten in de diepvries en komen later terug, maar ik heb ook de volgende koekjes gebakken:

Kaneeltjes

Difficulty Beginner Preparation 30 minutes Cooking time 15 minutes Wachttijd 30 minutes Total time 1 hr 15 minutes
Servings 16

Ingredients

Instructions

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin 160 gr suiker, vanillemerg, ei, bakpoeder, zout, een mespuntje kaneel en boter met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.

  2. Druk het deeg plat, verpak het deeg in plasticfolie en laat het ca. 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol een pil van het deeg, verdeel het deeg in stukjes van dezelfde grootte (ca. 16) en rol balletjes van het deeg.

  3. Meng 1,5 el suiker met 1 el kaneelpoeder. Rol de balletjes door de kaneelsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met ca. 2 centimeter ertussen en druk ze een klein beetje plat. Bak de kaneeltjes in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish