Print Options:

Indiase kipcurry

Zoals beloofd met het plaatsen van het recept van zelfgemaakt naanbrood nu ook het recept van de curry waar we het brood bij hebben gegeten.

Deze curry is niet heel moeilijk om te maken, en door kant-en-klare currypasta te maken is het ook qua ingrediënten zeker te overzien. Samen met het naanbrood was het echt ontzettend geslaagd.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Kooktijd: 50 mins Totale tijd: 50 mins
Porties 4
Ingredients
  • 3 tomatoes
  • 2 onions
  • 4 teentje garlic
  • 5 cm ginger
  • 600 g kipfilet
  • 3 el oil
  • 2 el gele currypasta
  • 2 el tomato paste
  • 400 ml coconut milk (blik)
  • salt and pepper
  • 200 g magere yoghurt
  • coriander (om te garneren)
Instructions
  1. Was de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 cm.

  2. Verwarm de oven voor (180 - 200 graden). Verhit de olie in een grote pan. Fruit er de ui, de knoflook en de gember ca. 3 minuten in. Voeg de kip toe en bak ca. 3 minuten verder. Roer de currypasta en de tomatenpuree erdoorheen en bak ca. 2 minuten. Voeg de tomaten, de kokosmelk, zout en peper toe. Kook ca. 15 minuten op laag vuur. Bak de naan in 4-6 minuten af in de oven.

  3. Verdeel de curry over borden. Roer de yoghurt glad en schep een lepel yoghurt op ieder bord. Garneer eventueel met koriander. Serveer de naan erbij.

Note

Source: koken&genieten, februari 2021

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/en/recipe/indiase-kipcurry/