Print Options:

Hachee

Na de experimenten van de afgelopen weken, en het gebruik van verschillende soorten keukens van Oosters tot Italiaans, vandaag weer eens iets oer-Hollands. Hachee met rode kool en gekookte aardappelen.

Het recept voor de rode kool volgt nog een keer, maar hierbij alvast het recept voor de hachee.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 3 hrs Totale tijd: 3 hrs 30 mins
Porties 3
Ingredients
  • 500 g hacheevlees
  • olie of boter
  • 3-4 onions
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 2-3 laurierblaadjes
  • water
Instructions
  1. Snijd het hacheevlees in stukjes. Snijd de uien in halve ringen.

  2. Verwarm de boter of olie in een braad- of hapjespan. Bak het vlees in de pan rondom bruin. Voeg de uien toe en bak kort mee. Voeg water toe tot het vlees net onder staat. Voeg de laurierblaadjes en het bouillonblokje toe. Leg het deksel op de pan en laat 2,5 tot 3 uur op laag vuur sudderen.

  3. De hachee is ook heel goed een dag of avond van te voren te maken, zodat je het de volgende dag alleen maar hoeft op te warmen.