Print Options:

Geurige groene kipcurry

Als tweede gerecht met de Thaise groene currypasta heb ik deze curry met kip gemaakt.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Kooktijd: 30 mins Totale tijd: 30 mins
Porties 4
Ingredients
  • 1 portie Thaise groene-currypasta
  • 400 ml coconut milk (uit blik)
  • 250 ml chicken stock
  • 8 chicken thigh (à 125 gr, bijgesneden en in vieren)
  • 2 el fish sauce
  • 4 blaadje djerek poeroet (nerver verwijderd, in lange, dunne reepjes)
  • korianderblaadjes
  • 80 g geroosterde cashewnoten (grofgehakt)
  • 1 lange groene chilipeper (in dunne ringetjes)
  • white rice (on the side)
  • partjes limoen (on the side)
Instructions
  1. Zet een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Doe de currypasta erin en bak de currypasta onder regelmatig roeren 2-3 minuten. Voeg de kokosmelk en bouillon toe, doe de kip erbij, laat weer zachtjes aan de kook komen en kook 5-8 minuten of tot de kip gaar is. Voeg de vissaus toe.

  2. Maak de curry af met de djerek poeroet, koriander, cashewnoten en chili. Geef er de rijst en partjes limoen bij.