Een koolhydraatarm eetschema opstellen is niet altijd makkelijk. Het vraagt wat meer creativiteit, omdat je moet afwijken van de ‘normale’ gerechten. Omdat ik daar wat moeite mee had heb ik een speciaal kookboek aangeschaft “365 koolhydraatarme recepten”. Uit dat kookboek ben ik gaan experimenteren en het experiment van vanavond was ontzettend geslaagd.

Gepocheerde kip met lentegroenten

Difficulty Beginner Preparation 10 minutes Cooking time 20 minutes Total time 30 minutes
Servings 2

Ingredients

Instructions

  1. Breng de kipfilets, de wijn, ui, laurierblaadjes, rozemarijn en zoveel water dat de kipfilets net onderstaan in een pan aan de kook. Laat het met het deksel schuin op de pan 15-20 minuten zachtjes sudderen, of tot de kip gaar is.
  2. Stoom intussen de sperziebonen, asperges en courgette beetgaar.
  3. Meng de pesto en halvanaise in een kleine kom.
  4. Schep de kipfilets uit de pan en snijd ze in plakjes. Verdeel de groenten over twee borden, leg de kipfilets erop en lepel de pestosaus erover. Breng het gerecht voor het serveren op smaak.
Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish