Gisteren hebben we weer een gerecht gegeten wat we wel vaker op hebben. Het is makkelijk om te maken en de rijst is op zichzelf al zo lekker dat er geen saus nodig is. Het recept voor de rijst gebruik ik ook vaak in combinatie met andere ingrediënten zoals een lekker stukje vis met worteltjes. De kruiding van de rijst heb ik qua hoeveelheden wat aangepast naar onze wensen, dus die wijkt wat af van wat hieronder vermeld staat.

Gebakken rijst met romige courgette

Difficulty Beginner Cooking time 45 minutes Total time 45 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Was ondertussen de courgettes en snijd ze in reepjes. Snijd eventueel de gerookte kipfilet in reepjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. Giet de rijst af en laat hem ca. 4 minuten droogstomen. Verhit de olie en 1 el boter in een pan. Fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg na 1 minuut het kerrie- en paprikapoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en bak hem op matig vuur ca. 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de courgettereepjes in. Voeg na ca. 2 minuten de gerookte kipreepjes en de slagroom toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Note

Source: koken&genieten

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish