Een receptje wat ik vrij recentelijk gemaakt heb. De pesto van waterkers is even wennen, maar gemengd met de pasta heel erg smakelijk. Zelf heb ik er nog een tartaartje bij gegeten. Het recept komt uit de koken&genieten special, pasta toppers 2.

Farfalle met tomaten en waterkers

Difficulty Beginner Cooking time 30 minutes Total time 30 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge pan goudbruin. Laat de hazelnoten afkoelen. Was de waterkers, schud hem droog en hak hem grof. Rasp de helft van de Parmezaan. Pureer de geraspte Parmezaan kort met de waterkers, de hazelnoten en ca. 6 el olie. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  3. Maak de lente-ui schoon en snijd hem schuin in ringen. Was de kerstomaten. Bak de tomaten rondom 4-5 minuten in 2 el olie. Bak de lente-ui kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta met het tomatenmengsel en de waterkerspesto. Rasp de rest van de Parmezaan eroverheen.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish