De laatste tijd ben ik weer meer bezig in de keuken, en probeer ik steeds meer nieuwe recepten. 
Ik dacht dat het leuk was om deze via de website op een iets uitgebreidere manier te laten zien als alleen met foto en korte tekst op social media.

Het eerste gerecht dat ik hier weer oppak is deze Dumplingsoep met hoisin en gember. In ons drukke bestaan is er niet altijd tijd om uitgebreid te koken en ieder dag lang in de keuken te staan. Daarom ben ik ook altijd op zoek naar recepten die ook in maximaal 30 minuten op tafel kunnen staan, toch bereid zijn met verse ingrediënten en natuurlijk lekker smaken. De inspiratie voor dit recept komt uit het kookboek Fast, Fresh, Simple van Donna Hay, dat overigens vol staat met fijne doordeweekse opties. 

Voor de gelimiteerde tijd die het kost om het gerecht te maken is de smaak echt prima, en het is ook zeer makkelijk om te maken. De gehaktdumplings vielen een beetje uit elkaar, maar door de aanpassingen die ik aan de ingrediënten heb gemaakt is het nog een beetje zoeken naar de goede verhoudingen.

Dumplingsoep met hoisin en gember

Difficulty Beginner Cooking time 30 minutes Total time 30 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Meng gehakt, gember, hoisin, bloem en ui in een kom. Vorm ronde dumplings van steeds een eetlepel van het mengsel en zet apart. Zet bouillon, rijstwijn en vijfkruidenpoeder op hoog vuur op, in een grote pan met dikke bodem.

  2. Voeg de dumplings toe en kook gaar in ongeveer 5 minuten. Schep ze er met een schuim- of bakspaan uit en zet apart. Doe de noedels in de bouillon en laat ze 2 minuutjes zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn.

  3. Voeg de paksoi toe, laat 1 minuut koken en doe de dumplings dan terug in de pan. Laat nog 1-2 minuten koken, tot ze door en door warm zijn. Verdeel de dumplings en noedelsoep over diepe borden en strooi de rode peper erover.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish