Print Options:

Currynoedels met spitskool en ham

Een gerecht wat ik al verschillende keren gemaakt heb. Het is snel, het is lekker en ook de volgende dag nog goed op te warmen. Kortom alles wat ik makkelijk vind in een doordeweeks gerecht. Ik weet niet precies waar ik dit gerecht vandaan heb, maar ik vermoed van de Conimex website of wokmail.

Methode
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Kooktijd: 20 mins Totale tijd: 20 mins
Porties 2
Ingredients
  • 3 el ketjap manis
  • 1 kleine spitskool
  • 200 g ananasstukjes (blik)
  • 150 g hamblokjes
  • 125 g woknoedels
  • 2,5 tl kerrie (djawa)
Instructions
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na een minuut met twee vorken uit elkaar. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Was en snijd ondertussen de kool in reepjes. Laat de ananasstukjes goed uitlekken. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat wokolie in en roerbak hierin de koolreepjes en de kerrie een minuut of 3. Schep de afgekoelde noedels en de hamblokjes erdoor en roerbak nog eens 3 minuten. Meng dan de ananasstukjes en de ketjap erdoor en schep alles nog een keer goed door elkaar.