Afgelopen zomer op de kermis in Uden heb ik kennis gemaakt met Churros. Het leek daar een beetje op zoete frietjes met kaneelsuiker. Ik vond ze heerlijk, en nam me voor om het een keer zelf te maken. Toen ik eenmaal aan het voorbereiden was wat voor lekkers ik allemaal tijdens oudjaar zou maken, waren de churros een snel gemaakte keuze. Ze zien er misschien niet zo mooi uit als die van de kraam op de kermis, maar de smaak was er niet minder om. Het recept komt van 24kitchen.

Churros

Difficulty Average Cooking time 45 minutes Total time 45 minutes
Servings 15

Ingredients

Instructions

  1. Breng in een pan boter, water, 100 ml melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg al roerend in ca. 5 minuten garen. Laat iets afkoelen en roer een voor een de eieren erdoor.

  2. Verhit de olie tot 180 graden. Schep het deeg in een spuitzak en spuit slierten deeg in de hete olie. Frituur ze goudbruin en laat de churros uitlekken op keukenpapier.

  3. Meng de suiker met de kaneel en rol de churros door de kaneelsuiker.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish