Print Options:

Chocolate chip mango cupcakes

Naast het koken van lekkere gerechten waag ik mezelf ook wel eens aan het bakken van zoetigheden. Onderdeel van het buffet van kerst 2013 waren deze cupcakes, naar een recept van 24kitchen.

Methode
Categorie
Moeilijkheid Intermediate
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 25 mins Wachttijd: 1 hr Totale tijd: 1 hr 55 mins
Porties 12
Ingredients
    Cake
  • 1 mango
  • 50 ml water
  • 70 g pure chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 200 g flour
  • 7 g baking powder
  • 230 g sugar
  • 180 ml oil
  • 2 eggs
  • Mangocompote
  • 1 mango
  • 1 blokje stemgember
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el abrikozenjam
  • Mascarponecrème
  • 200 g zachte boter
  • 200 g icing sugar
  • 1 vanillestokje
  • 200 g zachte mascarpone
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Pureer 80 gr mango met 50 ml water en snijd de rest van de mango in blokjes. Hak de chocolade. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom de bloem met bakpoeder en suiker. Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de eieren, mangosap en vanillemerg. Meng de mengsels door elkaar en spatel de mangoblokjes en chocolade erdoor. Zet cupcakevormpjes in een cupcaketray en vul de vormpjes driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng met de gembersiroop en de abrikozenjam.

  3. Roer de boter met de poedersuiker in ca. 10 minuten luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit en roer door de boter. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit een dubbele ring mascarponecrème op de afgekoelde cupcakes en vul ze met de mangocompote. Schraap met een mes schaafsel van de reep chocolade en garneer de cupcake ermee.