Print Options:

Chinees gesudderd varkensvlees

Bij mijn laatste bezoekje aan de toko had ik heel wat nieuwe spulletjes meegenomen om mee te koken. Zo ook een grote fles Shaoxing rijstwijn, dit wilde ik graag uitproberen en dus ging ik op zoek naar recepten waar ik dit voor nodig had.
Zo kwam ik dus ook dit recept tegen. Het leek me een erg bijzondere combinatie van smaken, en dat was het ook, mijn man had er na een half bord al genoeg van, maar zelf vond ik het wel erg lekker. 
Het is niet een recept wat ik eens per week of 2 weken zou maken, daar is de smaak toch net iets te bijzonder voor, maar om af en toe te gebruiken is het een prima snel recept.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Kooktijd: 30 mins Totale tijd: 30 mins
Porties 2
Ingredients
  • 80 ml hoisin sauce
  • 180 ml shaoxingrijstwijn (of droge sherry)
  • 180 ml chicken stock
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 2 tl fijngeraspte gemberwortel
  • 0,5 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 varkensfilet (van 40 gr, bijgesneden en gehalveerd)
  • gestoomde bladgroenten en pandanrijst (on the side)
Instructions
  1. Breng in een antiaanbakpan op matig vuur hoisinsaus, rijstwijn, bouillon, sinaasappelschil, gember en vijfkruidenpoeder aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.

  2. Voeg het varkensfilet toe en bak het, met het deksel op de pan, 6 minuten aan iedere kant, of tot het vlees gaar is. Laat de pan van het vuur, gesloten nog 5 minuten rusten. Haal het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Geef er gestoomde bladgroenten, rijst en het bakvocht erbij.

Note

Source: Fast, fresh, simple, Donna Hay

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/en/recipe/chinees-gesudderd-varkensvlees/