Print Options:

Brownie-taart

Afgelopen heb ik weer eens iets lekkers gebakken. Ik wilde brownies maken, maar gezien mijn kleine oven en gebrek aan platte bakplaat, werd het een soort brownie-taart, op basis van een recept van 24Kitchen.

Methode
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 15 mins Kooktijd: 45 mins Totale tijd: 1 hr
Porties 16
Ingredients
  • 250 g pure chocolade
  • 200 g butter (zacht)
  • 4 eggs
  • 300 g sugar
  • 500 ml milk
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 g cacaopoeder
  • snufje salt
  • 70 g pecannoten (ongezouten)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Klop in een kom de eieren en de suiker romig en roer de melk erdoor. Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en zout. Roer het bakmeel door het eimengsel en meng door de chocolade.

  2. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvorm en strooi de noten erover. Bak de brownie in de oven in ca. 45 minuten gaar.

Note

Doordat ik een springvorm in plaats van bakvorm heb gebruikt. Was mijn brownie gaar door hem op 150 graden te bakken voor 1,5 uur.

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/en/recipe/brownie-taart/