Print Options:

Bloemkoolquiche

Sinds ik weer begonnen ben met mijn koolhydraatarme dieet is ook de zoektocht naar nieuwe lekkere koolhydraatarme recepten. Dit volgende recept vond ik op eenĀ belgische blog. Ik had van te voren wel wat twijfels of het niet heel erg zwaar zou zijn, maar het viel op zich wel mee. Wel aan te raden is om er een lekkere frisse salade bij te serveren, voor afwisseling van de smaak.

De sojaroom en sojamelk worden gebruikt om het aantal koolhydraten te beperken. Mocht dat geen probleem zijn kun je ze vervangen door gewone melk en room.

Methode ,
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Voorbereiding: 30 mins Kooktijd: 45 mins Totale tijd: 1 hr 15 mins
Porties 4
Ingredients
  • 1 bloemkool
  • 200 g spekreepjes
  • 4 eggs
  • 100 ml sojamelk
  • 50 ml sojaroom
  • 100 g gemalen kaas
  • salt and pepper
  • nutmeg
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en spoel ze. Breng water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes gedurende 6 minuten. Houd dit in het oog, want het is niet de bedoeling dat de roosjes overgaar zijn. Giet ze af en laat ze even afkoelen.

  3. Neem een taartvorm en bekleed hem met bakpapier. Verdeel vervolgens de bloemkoolroosjes en de spekreepjes in de taartvorm.

  4. Doe de eieren, de sojamelk en de sojaroom in een kom. Voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe en klop het geheel los. Vergeet niet te proeven of het geheel voldoende gekruid is. Giet het mengsel over de bloemkool en spekjes. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.

  5. Laat de quiche 45 minuten bakken in de oven.