Zoals misschien te zien is in mijn posts, zijn wij geen grote liefhebbers van aardappels. We kiezen eigenlijk altijd liever voor een recept met pasta, rijst of andere graansoort. Toch ontkom er in Nederland niet aan om toch ook eens aardappelen groenten en vlees op het menu te zetten. Ik probeer er dan altijd een twist aan te geven zodat het toch lekker gegeten word.

Zo had ik me ook voor deze week voorgenomen om weer eens simpel aardappelen met groenten en vlees te maken, en dit keer een bijzonderheid te geven aan het aardappel component. Zo kwam ik in mijn archief een recept tegen voor aardappelkoekjes, het zit al heel lang in mijn archief, want het had zelfs nog geen bronvermelding, maar ik had het nog nooit gemaakt. Tot deze week dus.

Ik zag er wel tegenop om allemaal kleine koekjes te maken, en toen ik bij dat punt in het recept kwam snapte ik ook niet zo goed hou ik dat zou moeten doen omdat mijn aardappelen echt super kruimig waren. Toen heb ik besloten om er maar 1 grote koek van te maken. Dat was even lastig met het omdraaien, maar verder werkte dat ook prima, en ziet er ook heel gaaf uit op tafel. Mijn zoontje noemde het een aardappel pizza :).

Aardappelkoek

Difficulty Beginner Cooking time 40 minutes Total time 40 minutes
Servings 2

Ingredients

Instructions

  1. Schil de aardappelen en was ze. Kook de aardappelen afgedekt ca. 20 minuten in water met wat zout. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen en pureer ze warm. Was de peterselie en hak hem fijn. Roer de peterselie en de hamblokjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. 

  2. Voor kleine koekjes

    Vorm rollen van de puree en snijd elke rol in ca. 16 plakjes. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappelkoekjes goudbruin.

  3. Voor een grote koek

    Verhit 2-3 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg al de aardappelpuree in de pan en spreid goed uit en druk goed aan. Als de koek aan de onderkant goudbruin is, kun je met behulp van een deksel of een bord de koek omdraaien. Bak ook aan de andere kant goudbruin.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish