Bolognese-bladerdeeghapjes
Voor een feestje maak ik graag hapjes, om wat anders te kunnen presenteren als standaard chips en nootjes. Deze hapjes zijn wel wat aan de grote kant, maar de smaak en ontvangst bij de gasten was er niet minder om.
Voor een feestje maak ik graag hapjes, om wat anders te kunnen presenteren als standaard chips en nootjes. Deze hapjes zijn wel wat aan de grote kant, maar de smaak en ontvangst bij de gasten was er niet minder om.
Zoals eerder vermeld, hou ik er van om in het weekend uitgebreider te koken, omdat ik er dan de tijd voor heb. Vorig weekend had ik wat tijd en heb ik deze variatie op de klassieke coq au vin gemaakt.
Af en toe bereiken we als team op het werk een bijzondere mijlpaal. Om dat te vieren bak ik iets voor bij de koffie, om zo even stil te staan bij de bijzondere prestatie en de teamspirit te verhogen. Zo ook dit baksel. Ik had nog nooit eerder soesjes gemaakt, dus dat wilde ik ook …
Afwisselend koken vind ik erg belangrijk, zodat we gevarieerd eten en over een week gezien verschillende smaken hebben. Zo vind ik de wat zoete smaak van teriyaki saus een fijne afwisseling tussen de vaak wat zoutere gerechten die ik vaak maak.
Eens in de zoveel tijd probeer ik eens een dessert te maken. We hebben al vaak in restaurants van die heerlijke chocoladecakejes op die nog lekker vloeibaar in het midden waren. Deze heb ik dus zelf geprobeerd te maken, en wonderwel waren ze goed gelukt.
Het is geen geheim dat Alexander en ik dol zijn op Italiaans eten, en natuurlijk ook pizza. Het zelf maken van pizza is een geweldig leuk werk, alleen wel erg bewerkelijk met een deeg dat je moet laten rijzen en uitrollen. Niet echt een werkje voor een doordeweekse dag. Gelukkig heb ik dit recept voor …
Het is niet echt een geheim dat wij heel erg veel houden van de Italiaanse keuken. Daar hoort met regelmaat een lekkere goede tomatensaus bij. Nu wilde ik eens wat anders maken dan de standaard pasta met tomatensaus, en zo liep ik tegen het volgende gerecht aan. Het gerecht heeft naast Mediterrane ook heerlijke smaken …
Al een paar jaar zie ik iedere keer in de herfst en winter pompoenen op de groenteafdeling van de supermarkt liggen. Ik wist nooit goed wat ik er mee moest maken (behalve soep). Afgelopen weken heb ik de stoute schoenen aangetrokken, twee recepten met pompoen opgezocht en de prachtige oranje bol in huis gehaald. Onderstaande …
Door de week heb ik niet heel veel tijd om te koken na het werk, en maak ik vooral gerechten klaar die niet heel veel tijd kosten. In het weekend heb ik gelukkig wat meer tijd en kan ik ook dingen klaar maken die wat meer tijd kosten, zoals een stoofschotel. Dus ik ging afgelopen …