Kaneel-rol koekjes

Lekker middagje bakken met Thomas. Thomas is helemaal weg van kaneel broodjes die we af en toe in het weekend eten, en toen ik een foto van deze koekjes tegenkwam leek me dat geweldig om samen met hem te maken. Dus na de Citroen ‘crinkle’ koekjes volgde ook nog het maken van deze koekjes. Het rollen van …

Pestoschnitzel met citroenwortels

Ooit lang, lang geleden is mijn liefde voor eten en koken begonnen met Italiaans eten. Vanaf mijn puberteit heb ik regelmatig allerlei gerechten gemaakt, en zeker de eerste jaren waren dat vooral pasta’s en lasagne’s. Later ben ik ook meer gaan experimenteren met andere Italiaanse gerechten, zoals zelf pizza’s maken, risotto’s en ook vlees gerechten. …

Vietnamees stoofvlees

Alweer zo’n 2 jaar geleden hebben wij als gezin de mogelijkheid gehad om 3 weken door te brengen in Da Nang, Vietnam. Het was een geweldige tijd, waar ik nog steeds regelmatig met plezier en een beetje weemoed aan terug denk. Het was geweldig om ons 3 weken lang helemaal onder te dompelen in het …

Stoofperen

In een van de vorige artikelen had ik het al over de heerlijke gerechten die de herfst en winter brengen en dit is er weer een. Ik weet nog heel goed dat we dit vroeger altijd bij het dessert met kerstmis kregen en ik vond het iedere keer een feestje. Zoals wel meer gerechten in …

Hartige taart met kip en prei

Een aantal maanden geleden had ik een periode dat ik helemaal weg was van het maken van hartige taarten en stond dat dus ook regelmatig op het menu. Net zoals zoveel van mijn kookfases, ging ook deze weer voorbij. Bij het maken van ons eetschema voor deze week dacht ik ineens weer aan die periode …

Geroosterde hele kip

Al jaren kijk ik geïntrigeerd naar de verscheidenheid aan gerechten die ik met een hele kip, klaargemaakt in de oven, voorbij zie komen in diverse kookprogramma’s. Het leek me altijd geweldig om dat een keer zelf te kunnen maken, en dan natuurlijk kijken of het dan ook echt lekkerder is als losse stukken kip klaarmaken. …

Erwtensoep

Ieder jaar als de zomer weer voorbij is dan begint mijn hoofd zich weer te vullen met de heerlijke winterse recepten die ik in de volgende maanden allemaal weer kan gaan maken. Máár dan ‘moet’ ik van mezelf altijd nog even wachten tot het daadwerkelijk guur weer word, de tijd weer verzet is en het …

Teriyaki kip uit de oven

Afgelopen weekend heerlijk uitgebreid gekookt. Als een soort ‘shared dining’ concept heb ik een aantal Japans geïnspireerde gerechtjes gekookt. Dit recept was ik ergens tegen gekomen en dat vind ik er perfect bijpassen. Erg handig aan dit recept is dat het 40 minuten in de oven moet, zodat ik in die tijd aan de andere …

Focaccia

Al een paar weken loop ik met het idee om zelf een brood te bakken. Echter wist ik niet goed wat, en het brood van onze bakker smaakt prima, en is lekker makkelijk in huis te halen. Afgelopen weekend gingen we voor het eerst dit seizoen BBQen, en dat vond ik een mooie gelegenheid om toch …

Chinees gesudderd varkensvlees

Bij mijn laatste bezoekje aan de toko had ik heel wat nieuwe spulletjes meegenomen om mee te koken. Zo ook een grote fles Shaoxing rijstwijn, dit wilde ik graag uitproberen en dus ging ik op zoek naar recepten waar ik dit voor nodig had.Zo kwam ik dus ook dit recept tegen. Het leek me een …

en_USEnglish