Goulashsoep

De herfst is weer echt begonnen, en dan komen alle stoofgerechten weer tevoorschijn. Ik houd daar zelf wel van. Lekker binnen bezig als gezin, terwijl er een pan de hele middag pruttelt. Voor mij is dat het ultieme gevoel van gezelligheid en verbondenheid. Als wij op vakantie gaan naar de alpen kun je overal lekkere …

Slow cooker boeuf bourguignon

Al eerder heb ik gepost dat een slow cooker erg handig is om heerlijke gerechten te maken met lekkere smaken en super mals vlees. Daarnaast is het ook erg handig om op een drukke dag aan het eind toch een lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten. Zo ook deze dag. De hele dag stond …

Kabeljauw in tomatensaus

Dit gerecht zit al een aantal jaar in mijn lijst van recepten om regelmatig te maken. Dat lijstje is echter in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid en daarnaast wil ik ook regelmatig wat nieuws proberen te maken. Zodoende was dit specifieke gerecht een beetje op de achtergrond geraakt. Het originele recept komt van …

Pesto gnocchi traybake

Al een aantal keer heb ik een Spaanse traybake gemaakt, en die bevalt iedere keer heel erg goed. Niet alleen de specifieke Spaanse smaken maar ook de manier van koken die zich erg leent in ons drukke leven. Het is zo makkelijk om de ingrediënten voor te bereiden, op een bakplaat te leggen en de …

HelloFresh week 34

Deze week was erg divers aan recepten in de HelloFresh box. Van Italië naar Spanje helemaal naar Azië en van snel en simpel naar een uitgebreide feestmaaltijd. Die diversiteit, keuzes en mogelijkheid om een keer iets uit te proberen vind ik altijd heerlijk aan zo’n box. We begonnen allereerst met een Italiaans pasta gerecht. Ten …

Gele curry met komkommer en rivierkreeftjes

Vandaag heb ik weer heerlijk iets helemaal voor mezelf kunnen maken. Mijn mannen aten wat anders en zo kon ik iets nieuws proberen met alleen aan mezelf te denken. Zo had ik dit gerecht gevonden in de koken&genieten van deze maand en die wilde ik heel graag proberen. Dan is er altijd het risico dat …

Surimi salade

Vroeger als kind, hadden wij altijd op verjaardagen op tafel stokbrood met zelfgemaakte salades staan. Het was voor mij als kind altijd een feest, lekkere broodjes en dan mocht ik zelf kiezen wat ik er op wilde hebben. Er was altijd een salade met garnaaltjes, een salade met ham en ook deze salade met wat …

Kaneel pecan chocolade koekjes

In de vakantie heb ik alle tijd om wat meer in de keuken te staan. Nu dus ook, maar ik wil natuurlijk ook tijd doorbrengen met mijn gezin en in het bijzonder mijn zoontje. Met het huidige weer, wat niet echt uitnodigt tot buitenspelen zijn we aangewezen op binnen activiteiten. En wat is er leuker …

Gefrituurde kip uit Korea

Onze culinaire vakantie gaat verder, na de eerste trip dicht bij huis naar Engeland gingen we dit keer heel wat verder van huis. Wij houden heel erg van de Aziatische smaken en ik kan onze zoon ook altijd blij maken met een gerecht met rijst. Toen ik dit gerecht van gefrituurde kip zag, wist ik …

en_USEnglish