Slow cooked kip cashew

Difficulty Beginner Preparation 15 minutes Cooking time 4 hrs Total time 4 hrs 15 minutes
Servings 6

Ingredients

Instructions

  1. Snijd de kipfilet in stukken van ongeveer 2 cm. Pers of snijd de knoflook fijn. Rasp de verse gember. Mix de maïzena en de zwarte peper in een diepvrieszak. Voeg de kip kip toe aan de diepvrieszak en schud zodat alle kip een laagje maïzena heeft. Haal de kip uit de zak en schud overtollige maïzena van de kip.

  2. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip bruin in ongeveer 2 minuten per kant. Plaats de kip in de slow cooker.

  3. In een klein kom, meng de sojasaus, rijstazijn, ketchup, zoete chilisaus, bruine suiker, knoflook, gember, chili vlokken en roer tot een gelijkmatige saus. Giet de saus over de kip in de slow cooker. Voeg voor zachte cashew noten ook de cashew noten toe in deze stap. Zelf doe ik ongeveer de helft nu en de helft aan het eind. Kook 4 uur op de lage stand van de slow cooker.

  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui fijn. Serveer de kip cashew met de rijst. Garneer met eventuele achtergehouden cashewnoten en fijngesneden bosui.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish