De herfst is weer echt begonnen, en dan komen alle stoofgerechten weer tevoorschijn. Ik houd daar zelf wel van. Lekker binnen bezig als gezin, terwijl er een pan de hele middag pruttelt. Voor mij is dat het ultieme gevoel van gezelligheid en verbondenheid.

Als wij op vakantie gaan naar de alpen kun je overal lekkere goulashsoep krijgen, vaak als lunch. Een goedgevulde kom soep met een stukje brood, je warmt lekker op en je kunt er weer een hele middag tegen. Hoewel ik wel vaker goulash heb gemaakt (vaak uit een pakje overigens) had ik nog nooit goulashsoep gemaakt. Nu met de invallende herfst en het koudere weer leek me dit een ideaal moment om dat een keer uit te proberen.

Goulashsoep

Difficulty Beginner Preparation 30 minutes Cooking time 3 hrs Total time 3 hrs 30 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen. Sneed de paprika's in reepjes. Pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees er in ca. 3 minuten rondom bruin in. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak ca. 5 minuten mee.

  2. Voeg de bloem, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten verder. Voeg het water met de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat ca. 2,5 uur op laag vuur pruttelen.

  3. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg de aardappels toe aan de soep en laat nog 30 minuten verder pruttelen.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish