Dit gerecht zit al een aantal jaar in mijn lijst van recepten om regelmatig te maken. Dat lijstje is echter in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid en daarnaast wil ik ook regelmatig wat nieuws proberen te maken. Zodoende was dit specifieke gerecht een beetje op de achtergrond geraakt. Het originele recept komt van 24kitchen en in de loop der jaren heb ik er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.

Kabeljauw in tomatensaus

Difficulty Beginner Cooking time 30 minutes Total time 30 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Snijd de kabeljauw eventueel in gelijkmatige stukken, en haal de stukken kabeljauw door de bloem. Pel en snijd de knoflook grof. Pel en snipper de ui. 

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen, en roer regelmatig door.

  3. Leg dan de stukken kabeljauw in de saus en laat 20 minuten stoven in de saus. Keer de kabeljauw niet om. Verdeel de kabeljauw met de saus over borden. Lekker met Italiaans brood of pasta en een groene salade.

Note

Source and inspiration: 24kitchen

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish