Al een aantal keer heb ik een Spaanse traybake gemaakt, en die bevalt iedere keer heel erg goed. Niet alleen de specifieke Spaanse smaken maar ook de manier van koken die zich erg leent in ons drukke leven. Het is zo makkelijk om de ingrediënten voor te bereiden, op een bakplaat te leggen en de oven verder het werk te laten doen. Dus ben ik op zoek gegaan naar andere traybake recepten om meer opties in mijn repertoire te hebben.

Dit recept heb ik gevonden op two peas & their pod en het leek me erg lekker. Natuurlijk omdat het de ons zo geliefde Italiaanse smaken gebruikt en dus omdat het gelijk een complete maaltijd is. Je kunt het dus zo eten, maar ik heb er nu een extra decadent stuk vlees bij gebakken. Het hele gerecht was een absoluut succes en ga ik zeker nog vaker maken.

Pesto gnocchi traybake

Difficulty Beginner Preparation 10 minutes Cooking time 25 minutes Total time 35 minutes
Servings 3

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. 

  2. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes van ca. 0,5 cm dik. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Snijd de rode ui in partjes. Haal de gnocchi uit de verpakking en zorg dat ze niet meer aan elkaar plakken. 

  3. Verdeel de gnocchi, cherry tomaatjes, courgette, paprika en ui over de bakplaat. Verdeel de pesto (op 2 el na) over de groenten en gnocchi. Hussel alles goed door elkaar, zodat de pesto goed verdeeld is en alle gnocchi en groenten bedekt zijn met pesto. Verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat.

  4. Bak de traybake 20 tot 25 minuten in de oven, en schep eenmaal halverwege om. De tomaten moeten zacht zijn en op het punt staan om open te barsten en de gnocchi moet een beetje knapperig zijn, maar nog zacht in het midden.

  5. Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel met de achtergehouden pesto. Verdeel de traybake over borden en garneer met Parmezaanse kaas, gemalen chiliflakes en basilicum blaadjes. Lekker met een goedgebakken stuk rundvlees.

Note

Source and inspiration: Two peas & their pod

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish