Een gerecht wat ik afgelopen zomer met mijn zusje heb gemaakt. We wilden graag iets met mosselen eten, en zijn op zoek gegaan naar een lekker recept. Dit onderstaande gerecht vonden we via Albert Heijn. Tijdens het maken hadden we een beetje twijfels of het wel lekker zou worden, vooral de saus zag er in het begin voor ons raar uit, maar het is helemaal goed gekomen. Ik moet zeggen dat dit een van de lekkerste manieren van mosselen is geweest die ik zelf heb klaargemaakt.

Spaghetti met mosselen en witte wijn

Difficulty Beginner Cooking time 30 minutes Total time 30 minutes
Servings 2

Ingredients

Instructions

  1. Mosselen goed wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na een tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. Mosselen in grote pan leggen en wijn erbij schenken. Mosselen afgedekt 5-7 minuten gaar koken. Pan drie keer goed omschudden.

  2. Dicht gebleven mosselen weggooien. Kwart van de mosselen in aluminium verpakken. Rest van de mosselen op bakplaat scheppen om snel af te koelen. Zeef bekleden met vochtige theedoek en boven schaal kookvocht erdoor schenken.

  3. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In sauspan olie met knoflook verwarmen. Mosselvocht, slagroom en verkruimeld bouillontablet toevoegen. Saus aan de kook brengen en in 5 minuten iets laten inkoken.

  4. Afgekoelde mosselen uit schelp nemen. Mosselen met helft van peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

  5. Spaghetti afgieten en mosselsaus erdoor mengen. Pasta over diepe borden verdelen en bestrooien met rest van peterselie. Achtergehouden mosselen in de schelp op pasta leggen.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish