Ook dit is een recept dat ik eigenlijk gelijk wilde maken toen ik het las in het blad Koken&Genieten van juni 2012. Ik heb het klaargemaakt en het is iets wat ik zeker nog vaker voor mezelf zal maken.

Pasta met sperziebonen en ragout

Difficulty Average Cooking time 45 minutes Total time 45 minutes
Servings 4

Ingredients

Instructions

  1. Spoel het eekhoorntjesbrood af, hak eventueel grof en week het ca. 20 minuten in 300 ml heet water. Maak de sperziebonen schoon. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de ui. Dep eventueel het vlees droog en snijd in reepjes. Rasp de Parmezaan.

  2. Kook de sperziebonen ca. 15 minuten in water met wat zout. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  3. Verhit 1-2 el olie in een grote pan en bak het vlees portiegewijs op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Verhit 1 el olie in het bakvet en fruit de ui en de tijm. Bestrooi met de bloem en bak hem kort mee. Roer het eekhoorntjesbrood samen met het inweekwater, de melk en het bouillonblokje erdoorheen. Breng aan de kook en laat ca. 5-10 minuten koken op laag vuur.

  4. Voeg het vlees toe en verwarm het in de saus. Roer de helft van de Parmezaan erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de sperziebonen en de pasta af en meng de sperziebonen door de ragout. Serveer de ragout met de tagliatelle en bestrooi met de overige Parmezaan.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish