Omdat we vanmiddag bezoek kregen van wat vrienden had ik besloten weer een taart te bakken. Dit keer heb ik gekozen voor een amandel-citroentaart uit een kookblad, omdat deze me erg lekker leek. De taart is door het bezoek goed gekeurd :). De foto is zonder de citroen op siroop, omdat niet iedereen dat lekker vond, dus die heb ik als keuze op tafel gezet.

Amandel-citroentaart

Difficulty Average Preparation 30 minutes Cooking time 45 minutes Wachttijd 4 hrs Total time 5 hrs 15 minutes
Servings 16

Ingredients

Instructions

  1. Rooster de amandelen in een droge pan. Neem de amandelen uit de pan en maal ze fijn. Kneed van de amandelen, de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei en een snufje zout een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig. Laat het deeg ca. 1 uur afgedekt in de koelkast rusten.

  2. Vet een taartvorm (ca. 28 cm doorsnede) in en bestuif hem met bloem. Verwar de oven voor (175-200 graden). Rol het deeg uit tot een ronde plak (ca. 30 cm doorsnede). Leg de deegplak voorzichtig in de taartvorm. Bak de deegbodem ca. 15 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en bestrijk de bodem met het eiwit. Zet de taart nog ca. 2 minuten in de oven.

  3. Week de gelatine in koud water. Roer de mascarpone los. Was de citroenen. Rasp van 1 citroen de schil en knijp het sap uit de citroen. Doe de geraspte schil met de poedersuiker bij de mascarpone. Verwarm het citroensap met de limoncello in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme limoncello. Roer het gelatinemengsel door de mascarpone en giet het geheel op de taartbodem. Strijk het glad en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast.

  4. Doe 200 gr suiker in een pan met 200 m,l water en breng aan de kook. Snijd de overgebleven citroen in hele dunne schijfjes en doe de schijfjes in de hete siroop. Laat de citroenschijfjes ca. 30 minuten rustig pruttelen.

  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Versier de taart met het amandelschaafsel en de schijfjes citroen.

Recipe Card powered by WP Delicious
en_USEnglish